Gå til hovedindhold

Informationer om og kontakt ifm. tricktyveri

Hvis du oplever fremmede, som vil ind i dit hjem, kan det være tricktyve.
Tricktyveri er, når en person snyder sig ind i dit hjem ved f.eks. at udgive sig for at være læge, politimand, hjemmehjælper, håndværker eller lignende – eller måske vil personen bare ”låne telefonen” eller ”bede om et glas vand”.

Indhold

  Forrige Næste

  Hvad kan du selv gøre, for at minimere risikoen for tricktyveri

  • Luk ikke nogen ind, hvis du ikke kender dem. 
  • Luk ikke nogen ind, hvis du ikke venter besøg. 
  • Brug din dørspion før du åbner. 
  • Aldrig udlever koder eller betalingskort.

  Spørg om legitimation

  Alle medarbejdere fra Aabenraa Kommune bærer et legitimationskort, der indholder: Logo, navn på medarbejderen, et billede og en blå bølge i bunden. Få vist ID kortet fra en medarbejder du kender, så du ved hvordan det ser ud. Hvis der kommer nye medarbejdere, så spørg om legimitation.

  Tag dine forbehold

  Kendte ansigter og navne giver tryghed, lær din nabo at kende. Lær også dem, der kommer fast i kvarteret at kende, såsom postbud og viceværten, det er også med til at give tryghed. Aftal eventuelt nabohjælp, og hjælp hinanden med at holde øje.

  Hvis du bor alene, så skriv eventuelt blot dit efternavn på dørskiltet. 

  Undgå at have for mange kontanter liggende i dit hjem. Lad ikke smykker, kontakter og andre værdigenstande ligge fremme. 

  Du kan godt være venlig og hjælpsom UDEN at lukke fremmede ind. Det er i orden at sige: "Jeg kan desværre ikke hjælpe dig" Og spørger personen om et glas vand eller om at låne toilettet, er det ok at henvise til nærmeste offentlige toilet. 

  Lav faste aftaler med hjemmeplejen, håndværker, familie og sygeplejerske m. v. Og bliver de lidt forsinkede, er det helt i orden, at bede dem om at give dig besked. Fortæl evt. din nabo eller genbo om dine aftaler, så de ikke lukker fremmede ind i opgangen/ ejendommen. 

  Især ældre mennesker risikerer at blive udsat for tricktyveri, men ALLE bør være opmærksomme, hvis fremmede prøver at komme ind i hjemmet.

  Kontakt politiet

  Hvis du har været udsat for tricktyveri, så kontakt Politiet på 114.

  Råd og vejledning

  Hvis du har brug for råd og vejledning så kontakt:

  Aabenraa Kommune
  Hjemmeplejen

  Områdeleder Birgit M. Johannsen
  Telefon 73 76 78 33 / 21 19 90 68

   

  Undgå tricktyveri